Ege Postası
Geri

Akpınar’dan muhaliflere afiş yanıtı 

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar delege seçimleri öncesi, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı kuzeni Uğur Yıldırım’la birlikte, başta belediye çalışanları olmak üzere üyelere baskı yaptıklarını iddia eden muhaliflere yanıt verdi. Akpınar’dan muhaliflere ‘afiş yanıtı’ 
Akpınar’dan muhaliflere afiş yanıtı 
Haberler / Yerel Politika
5 Eylül 2017 Salı 16:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR/EGEPOSTASI- CHP Karşıyaka Demokrasi Dayanışması grubunun delege seçimlerine müdahale etmekle suçlayıp "Sana ne" afişleriyle protesto ettiği Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar eleştirilere yanıt verdi. Egepostası'na konuşan Akpınar, Muhalif gurubun önderi eski belediye başkanlarından Cihan Türsen için "Arkadaş rahat olsun" dedi. İddiları sert bir dille yalanlayan Akpınar, "Yıllarca demokrasi mücadelesi vermiş biriyim parti içinde. Bundan muzdarip olmuş biri olarak kesinlikle ama kesinlikle söz konusu değil. Arkadaş rahat olsun. Delege çıkmak istiyorsa gitsin ve mahallede arkadaşlarını ikna etsin. Benimle uğraşacak durum yok. Kendisini bu konuda muhatap almıyorum” dedi. 

Muhaliflerden 'Sana ne' göndermesi

BU AFİŞ ÜZERİNDEN YANIT VERİLMESİ ÖNGÖRÜSÜZLÜK

Kadınlara yönelik baskıları protesto etmek amacıyla bir süre önce Karşıyaka Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanan ve ülke gündeminde de ses getiren ‘Börek de açmam, dekolte de giyerim. Sana ne'’ afişlerini baz alıp, ‘Delege seçerim, seçilirim. Oyumu istediğim gibi kullanırım. Sana ne’ yazılı afişler hazırlayan muhaliflere sert çıkan Başkan Akpınar, “Türkiye’ye mal olmuş, kadınların özgürlükleri için tüm kadınların ortak sesini ülkenin ve dünyanın gündemine getiren afişlere karşı Cumhurbaşkanı bile rahatsızlığını iletirken; parti içindeki yaşanacak delege seçimlerine bu afiş üzerinden yanıt verilmesi tam öngörüsüzlük” diye konuştu. 

MÜDAHALEM SÖZ KONUSU DEĞİL!

“Demokrasi var. Kimi seçmek isterse onu seçer delege. Bir kuzenin ilçe başkanı olması değil sorun. Niye sorun olsun… Geçen kongrede nasıl müdahale etmediysem şimdi de herhangi bir müdahalem söz konusu değil. Ülkenin geldiği durumda, parti içerisinde delege seçimleriyle uğraşan siyasetçiler vizyonu olmayan siyasetçilerdir. Ben ülke gerçekleri ortada iken delege seçimi benim gündemimde değil” diyen CHP’li Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Egepostası’na yaptığı açıklamalarını şöyle sürdürdü: 

“Eleştiri olur da haklı eleştiri olur. Bir tane mahalleye delege seçimleriyle ilgili herhangi bir müdahale söz konusu olursa, belediye başkanı bizzat işin içinde olursa eleştirilir. Böyle bir durum söz konusu değil. Kendileri çıkıp, arkadaşları ikna etmeye çalışacaklar. Delegeler çıktıktan sonra, kendileri çıkıp demokratik bir şekilde aday olurlar. Bugün sayın genel başkanımız belediye başkanlarına bir talimat verdi, ‘seçimlere karışmayın’ diye. Biz de karışmıyoruz. Kendileri görev başında olup o alışkanlıklarını devam ettirme gibi bir niyet içinde olacağımı düşünüyorsa da, ben o niyet içinde değilim. Yıllarca demokrasi mücadelesi vermiş biriyim parti içinde. Bundan muzdarip olmuş biri olarak kesinlikle ama kesinlikle müdahalem söz konusu değil. Arkadaş rahat olsun. Delege çıkmak istiyorsa gitsin ve mahallede arkadaşlarını ikna etsin. Benimle uğraşacak durum yok. Kendisini bu konuda muhatap almıyorum.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası